luni, 31 ianuarie 2011

Love and other drugs


regina spektor-fidelity 

Mă așteptam ca filmul ăsta să îmi ofere un fruct dulce amar întins pe un talger de argint gravat cu litere de-o șchioapă made in hollywood, însă mi s-a recomadat ospărărește o pară mălăiață lipsită de gust, titirezoidală, da, inception style, și ca urmare a acestei mișcări giratorii s-a dezintegrat, s-a întors pe dos și întru final s-a sinucis spasmodic și sepukuiesc cu un cuțit de bucătăreasă iscusită. Ce-i drept Jake și Anne arată fenomenal separat cât și dimpreună, dar nu poți face un film ca lumea numa cu doi oameni frumoși, o pastiluță albastră, sex exacerbat și un vinil cu regina spektor. Ba da domne poți, dar te atâta infatuare s-ar putea să te dai ca alice cu capu de tavan și să scoți o mână păroasă pe fereștri, da domnule Edward Zwick la matale mă refer, cum lăsași mătăluță pe pragul budoarului sabia samuraiului și diamantele sângerii și cum te dezabiași tu de dragu comerțului. Odată la câțiva ani, recurent și astrologic, se naște un astfel de film înălbitor, servil venerei, însă, cum pufoșenia unui walk to remember sau mâna descendândă pe un geam aburind în cala unui transatlantic
                                                               titanic 1997
                                                            
nu mai trezesc nici un suspin astei generații vitezomane închinătoare lui carpe diem, e momentul pentru...a sex to remember.

                                                    love and other drugs 2011
Evident prescripția presupune și o boală fără de leac încurcătoare de mațe înnamorate menită să pună la încercare relația așa zis fără de obligațiuni. Atitudinea față de parkinson e ușor ciudată, deloc politically correct this is not a disease, is a russian novel, mă rog, acuma nuș care ar trebui să se simtă mai ofuscat. S-a cam vrut tropăirea pe multe cărări, dacă ar fi rămas în sfera business poate că ar fi ieșit ceva gen Thank you for smoking, însă pașii au luat-o răzleț pe plaiul amorului promiscuos s-au împiedicat de mușuroaiele platonicului, au trecut prin tranșeele sarcasmului și s-au lovit de pieptul oțelit al grănicerilor deonutului, traseul panoramat din avion e deci cât de poate de imprecis, incomplet, un desen ușor divinatoriu, plictisitor, te lași bătut de alizeu și înclini aripa stângă spre tarlaua lui love and other demons par example. Racorduri neglijente și scene fără de neglijeuri:

3 comentarii:

  1. Eram pregatit sa dau dismiss pana vazui tatele Annei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie mi-a placut nuditatea, parea naturala. Inceputul e bun pentru ca e comic si plin de sex, apoi cand vine partea cu dragostea filmul cam devine cum ai zis si tu a walk to remember.
    Eu am fost un pic mai bland cu el pentru ca m-a binedispus :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @ richie oh da, o credeam p anutza fata cuminte, dar ii sade bine si nuda
    @ marian pe mine m-a anervat melanjul asta...neclar, cert e ca mi-a placut muzica :D

    RăspundețiȘtergere